TUOTTEET

Hortatilat tuottavat tuotteita siellä kerätyistä villivihanneksista. Mitä tila tuottaa on kiinni tietysti sen kasvillisuudesta, mutta tietyt pääkasvit, joilla on jatkuvasti kysyntää, kasvavat miltei missä päin Suomea vain.

Tuotteet ovat muun muassa pakasteita, kuivattuja villivihanneksia, etikkaliemilasipurkkeja, jauhoseoksia, tee- ja maustesekotuksia, öljypohjaisia pestoja ja joskus valmiita ruokatuotteita. Kaikki tuotetaan viranomaisten määräysten mukaan ja tietynlaista tuotantoa voi tehdä pienimuotoisesti tilalla ilman suuria paperisotia tai investointeja. Tämä opetetaan hortatilakoulutuksessa, jos haluat itse tuottajaksi.

Tuotteet myydään suoraan tilalta, eri tapahtumissa, Reko-piireissä, tukkuostajille ja yksityisille vakitilaajille. Myös tästä saat tietoa koulutuksessa. 

Hortafarmi esittäytyy Kukkakuhhauksessa Rääkkylässä 20.-22.8.2021

Rääkkylän maaseudun johtava, jokavuotinen tapahtuma järjestetään (koronaturvallisesti ulkona) tänä vuonnakin ja jälleen naapurissa sijaitseva Haapasalmen hortatila on mukana osastollaan.

Tule käymään ständillämme ja maista monenlaisia herkkuja, joissa on keskeisesti mukana parhaita villikasvejamme. Maistuisiko vaikka kuusenkerkkä-lahnaburger puolukkasurvoksen kera, siankärsämöllä maustettu haukipulla, valkosipuli-chili pikkelöidyt maitohorsman versot uunitomaattisiivuilla tai leivät, joiden päällä on vuohenputki-vuohenjuustodippiä tai minttu-nokkos hunaja-öljyhyytelöstä valmistettua kikhernelevitettä.

Voit samalla käydä myös tutustumassa viereisellä hortatilalla ja sen juuri avatussa hortamyymälässä! Siellä on kuivattuja villiyrttituotteita kuten teetä, kuivahakkelusta, pikkelöintivalmiita lasipurkkeja mutta myös villikasveista tehtyjä saippuoita ja salvoja sekä pihkatuotteita. Myymälässä on myös mausteita kuten vuohenputki-suppilovahvero- ja savu-kataja-kuusenkerkkä -suolaa sekä hortaripotteita kuten mesiangervosokeria ja villikukkaströsseliä. Käy tutustumassa ainutlaatuiseen myymälään hortatilan ladossa!

Kukkakuhhaus ja hortamyymälä auki klo 10-18 pe-la-su 20.-22.8.2021. Myymälä on auki pyydettäessä myös sen jälkeen puh 040 5568880 Jouko Kivimetsä.

Haluatko ostaa hortatilojen ihania tuotteita?

Pidä kevään huikeat maut myös syys-talvipöydässäsi ja buustaa itseäsi ”rikkausruohoilla” haastavina syksyn ja kaamoksen aikoina. Jos olet kiinnostunut tilaamaan hortatilaverkoston tuotteita jatkossa, pyydä kunkin hetken tilanne tiedotteena osoitteella jouko.kivimetsa@gmail.com. Laita viestin otsikkoon ”Hortatuoteinfoa”. Kerro viestissä paikkakunta, missä asut.

Kysy tarkemmin jouko.kivimetsa@gmail.com.

Huom! Tilaa vuoden 2022 satoa ennakolta! Tee se ennen 30.4.2022!

Kysy lisää, myös tukkutoimituksista matkailualan yrityksiin:

Jouko Kivimetsä
0405568880
jouko.kivimetsa@gmail.com