TUOTTEET

Hortatilat tuottavat tuotteita siellä kerätyistä villivihanneksista. Mitä tila tuottaa on kiinni tietysti sen kasvillisuudesta, mutta tietyt pääkasvit, joilla on jatkuvasti kysyntää, kasvavat miltei missä päin Suomea vain.

Tuotteet ovat muun muassa pakasteita, kuivattuja villivihanneksia, etikkaliemilasipurkkeja, jauhoseoksia, tee- ja maustesekotuksia, öljypohjaisia pestoja ja joskus valmiita ruokatuotteita. Kaikki tuotetaan viranomaisten määräysten mukaan ja tietynlaista tuotantoa voi tehdä pienimuotoisesti tilalla ilman suuria paperisotia tai investointeja. Tämä opetetaan hortatilakoulutuksessa, jos haluat itse tuottajaksi.

Tuotteet myydään suoraan tilalta, eri tapahtumissa, Reko-piireissä, tukkuostajille ja yksityisille vakitilaajille. Myös tästä saat tietoa koulutuksessa. Tulossa on myös vuonna 2023 aukeava valtakunnallinen myymälä, jossa on Suomen suurin valikoima villivihannestuotteita. Siitä tiedotetaan lisää esimerkiksi Hortafarmi-facebook -sivuilla (liity seuraajaksi!) ja voit kysyä tuotteitasi sinne meilillä jouko.kivimetsa@gmail.com.

 

Haluatko ostaa hortatilojen ihania tuotteita?

Pidä kevään huikeat maut myös syys-talvipöydässäsi ja buustaa itseäsi ”rikkausruohoilla” haastavina syksyn ja kaamoksen aikoina. Jos olet kiinnostunut tilaamaan hortatilaverkoston tuotteita jatkossa, pyydä kunkin hetken tilanne tiedotteena osoitteella jouko.kivimetsa@gmail.com. Laita viestin otsikkoon ”Hortatuoteinfoa”. Kerro viestissä paikkakunta, missä asut.

Rääkkylän hortatila myy tuotteitaan osuuskuntalaisille. Lue siitä lisää tästä

Kysy tarkemmin jouko.kivimetsa@gmail.com

Kysy lisää, myös tukkutoimituksista matkailualan yrityksiin.

Jouko Kivimetsä
0405568880
jouko.kivimetsa@gmail.com