KOULUTUS

(*yo videon musiikki bensound.com)

Hortafarmari-koulutus antaa sinulle laajan tietämyksen siitä, mitä villiintyneellä tai vanhalla luomutilalla voi kerätä, tuottaa ja myydä ilman, että istutat mitään, haet mitään tukia tai ilman suurempaa paperisotaa. 

Tarvitset tietoa kasveista, niiden ominaisuuksista, tuotteista mitä pitää ja miten tuottaa, viranomaismääräyksistä, pakkauksista, etiketeistä, milloin kerätä mitäkin, miten voi lisätä kannattavuutta, miten tuotantotilat voi tehdä edullisesti viranomaismääräysten mukaiseksi, mistä saat kerääjiä ja mitä ja miten heille voi maksaa palkkaa, mihin tuotteet voi myydä, kuinka niitä noudetaan tilaltasi ja paljon muuta. 

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä omaa maatilaa

Jos olet vasta hankkimassa maatilaa, tämä koulutus on sinulle entistäkin tärkeämpi. Opit kriteerit, mitä kannattaa ehdottomasti huomioida. Voit ehkä päätyä siihen, ettet hankikaan omaa tilaa vaan liityt jonkun toisen tilahankkeeseen ja valmiiksi koulutettuna olet ihannekumppani. Jos sinulla on jo tila mutta sen käyttöönotto arveluttaa sinua, voit ehkä koulutuksen kautta verkottua muiden samanhenkisten kanssa ja saada kumppaneita hankkeeseesi. Tai voit osallistua laajempiin hortakylähankkeisiin*. Pääasia on, että muokkaat toiminnastasi itsesi näköisen.

Koulutus tapahtuu etänä ja livenä

Koulutus muodostuu etäkoulutuksesta verkkokurssilla (voit käydä sen kotisohvalla ja lähiluonnossa) ja viiden lähipäivän jaksosta kuvan maatilalla Rääkkylän Haapasalmella ja läheisellä (helteilläkin miellyttävästi ilmastoidulla) Haapasalmen kylätalolla, jossa voi myös majoittua hyvin edullisesti. Siellä on rantasauna ja Saimaa vaikka pikkupulahdusta varten jos tuntuu siltä.  

Tämän vuoden kouluts Rääkkylässä opetustilalla on 5:nä lähipäivänä: 27.6.-1.7.2022. Huom! Kurssille on tullut peruutuspaikka! Pyydä kurssiseloste  ja vietä yksi elämäsi hauskimmista kesäviikoista oppien hortatilatoiminnan tärkeimmät perusteet ja verkotut muiden samanhenkisten kanssa. Etäkoulutus on jo alkanut mutta ehdit vielä mukaan kesäkuun loppuun mennessä. 

Varaa paikka näin

Koulutuspaikan varausmaksu on 250€ (sis alv 24%) ja sen maksamisen jälkeen voit jo heti alkaa ensimmäisen verkkokurssin. Laita meili Joukolle ja kerro lyhyesti lähtökohdistasi ja lisää meiliin puhelinnumerosi. Jouko soittaa sinulle ja yhdessä varmistetaan, että koulutus vastaa sitä mitä haet. Sen jälkeen saat ohjeet kuinka pääset etäkurssille.

Etä- ja lähipäiväkoulutus maksaa kaikkiaan 790 (plus alv 24 % jos sinulla on yritys, 979,60€), koulutukseen kuuluvat 5 lähipäivän opettavaiset hortalounaat, etäkoulutusmateriaalit ja saunat, mutta majoitus on joko järjestettävä omin päin tai kylätalolla (20€/yö). Saat koulutuksessa hortatilan pyörittämisen perustietämyksen lisäksi 20 parhaan kaupallisen kasvin virallisen poimijakortin. Varausmaksun jäkeen loppuosa maksetaan kahdessa osassa ennen kurssin alkua.

Kysy lisää hortamaatilakoulutuksesta ja *hortakylähankkeista: jouko.kivimetsa@gmail.com, 040 5568880.

Lue kurssilaisten koulutuskokemuksista tästä.

Katso mitä mieltä Anna Velten oli koulutuksesta kesällä 2021