KOULUTUS

 

Hortafarmari-koulutus antaa sinulle laajan tietämyksen siitä, mitä villiintyneellä tai vanhalla luomutilalla voi kerätä, tuottaa ja myydä ilman, että istutat mitään, haet mitään tukia tai ilman suurempaa paperisotaa. 

Tarvitset tietoa kasveista, niiden ominaisuuksista, tuotteista mitä pitää ja miten tuottaa, viranomaismääräyksistä, pakkauksista, etiketeistä, milloin kerätä mitäkin, miten voi lisätä kannattavuutta, miten tuotantotilat voi tehdä edullisesti viranomaismääräysten mukaiseksi, mistä saat kerääjiä ja mitä ja miten heille voi maksaa palkkaa, mihin tuotteet voi myydä, kuinka niitä noudetaan tilaltasi ja paljon muuta. 

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä omaa maatilaa

Jos olet vasta hankkimassa maatilaa, tämä koulutus on sinulle entistäkin tärkeämpi. Opit kriteerit, mitä kannattaa ehdottomasti huomioida. Voit ehkä päätyä siihen, ettet hankikaan omaa tilaa vaan liityt jonkun toisen tilahankkeeseen ja valmiiksi koulutettuna olet ihannekumppani. Jos sinulla on jo tila mutta sen käyttöönotto arveluttaa sinua, voit ehkä koulutuksen kautta verkottua muiden samanhenkisten kanssa ja saada kumppaneita hankkeeseesi. Tai voit osallistua laajempiin hortakylähankkeisiin*. Pääasia on, että muokkaat toiminnastasi itsesi näköisen.

Koulutus tapahtuu etänä ja livenä

Koulutus muodostuu etäkoulutuksesta verkkokurssilla (voit käydä sen kotisohvalla ja lähiluonnossa) ja viiden lähipäivän jaksosta kuvan maatilalla Rääkkylän Haapasalmella ja läheisellä (helteilläkin miellyttävästi ilmastoidulla) Haapasalmen kylätalolla, jossa voi myös majoittua hyvin edullisesti. Siellä on rantasauna ja Saimaa vaikka pikkupulahdusta varten jos tuntuu siltä.  

Ensi vuonna koulutuksia Rääkkylässä opetustilalla on kahtena ajankohtana kaksi erillistä ryhmää, molemmissa 5 lähipäivää: 28.6.-1.7.2022 ja 25.7.-29.7.2022. Pyydä kurssiseloste jo nyt ja vietä yksi elämäsi hauskimmista kesäviikoista oppien hortatilatoiminnan tärkeimmät perusteet ja verkotut muiden samanhenkisten kanssa. Etäkoulutus alkaa vaikka heti mutta viimeistään maalis-huhtikuussa 2022. 

Varaa paikka näin

Varaa paikkasi ajoissa, koska ensimmäisen koulutusviikon paikoista puolet on jo mennyt. Koulutuspaikan varausmaksu on 150€ (sis alv 24%) ja sen maksamisen jälkeen voit jo heti alkaa ensimmäisen verkkokurssin. Varausmaksua ei peruutuksen tapahtuessa palauteta (verkkokurssin arvo on 129€) mutta voit siirtää lähipäiväosallistumisesi seuraavaan vuoteen mahdollisen esteen tultua. Laita meili Joukolle ja kerro lyhyesti lähtökohdistasi ja lisää meiliin puhelinnumerosi. Jouko soittaa sinulle ja yhdessä varmistetaan, että koulutus vastaa sitä mitä haet. Sen jälkeen saat varauslaskun ja sen maksettuasi pääset etäkurssille.

Etä- ja lähipäiväkoulutus maksaa 790 (plus alv 24 % jos sinulla on yritys), koulutukseen kuuluvat 5 lähipäivän opettavaiset hortalounaat, etäkoulutusmateriaalit, saunat mutta majoitus on joko järjestettävä omin päin tai kylätalolla 20€/yö). Saat koulutuksessa hortatilan pyörittämisen perustietämyksen lisäksi 20 parhaan kaupallisen kasvin virallisen poimijakortin. Varausmaksun jäkeen loppuosa maksetaan kahdessa osassa maalis- ja kesäkuussa.

Kysy lisää hortamaatilakoulutuksesta ja *hortakylähankkeista: jouko.kivimetsa@gmail.com, 040 5568880.

Katso mitä mieltä Anna Velten oli koulutuksesta kesällä 2021.