KOULUTUS

(*yo videon musiikki bensound.com)

Hortafarmari-koulutus antaa sinulle laajan tietämyksen siitä, mitä villiintyneellä tai vanhalla luomutilalla voi kerätä, tuottaa ja myydä ilman, että istutat mitään, haet mitään tukia tai ilman suurempaa paperisotaa. 

Tarvitset tietoa kasveista, niiden ominaisuuksista, tuotteista mitä pitää ja miten tuottaa, viranomaismääräyksistä, pakkauksista, etiketeistä, milloin kerätä mitäkin, miten voi lisätä kannattavuutta, miten tuotantotilat voi tehdä edullisesti viranomaismääräysten mukaiseksi, mistä saat kerääjiä ja mitä ja miten heille voi maksaa palkkaa, mihin tuotteet voi myydä, kuinka niitä noudetaan tilaltasi ja paljon muuta. 

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä omaa maatilaa

Jos olet vasta hankkimassa maatilaa, tämä koulutus on sinulle entistäkin tärkeämpi. Opit kriteerit, mitä kannattaa ehdottomasti huomioida. Voit ehkä päätyä siihen, ettet hankikaan omaa tilaa vaan liityt jonkun toisen tilahankkeeseen ja valmiiksi koulutettuna olet ihannekumppani. Jos sinulla on jo tila mutta sen käyttöönotto arveluttaa sinua, voit ehkä koulutuksen kautta verkottua muiden samanhenkisten kanssa ja saada kumppaneita hankkeeseesi. Tai voit osallistua laajempiin hortakylähankkeisiin*. Pääasia on, että muokkaat toiminnastasi itsesi näköisen.

Koulutus tapahtuu etänä ja livenä

Koulutus muodostuu etäkoulutuksesta verkkokurssilla (voit käydä sen kotisohvalla ja lähiluonnossa) ja viikonlopun mittaisilla lähijaksoilla Etelä-Suomessa. Ensimmäinen niistä on vuonna 2023 toukokuun 27.-28.5. Espoon Karhusaaressa. Muista kerrotaan tarkemmin maaliskuussa. Etäkoulutus alkaa huhtikuun alussa. Nyt voi ilmoittautua halukkaaksi kuulemaan tarkemmin. Laita meili osoitteeseen jouko.kivimetsa@gmail.com.

Rääkkylän hortatilalle voit tulla mukaan oppimaan paikan päälle harjoittelijana joko keräystoimintaan tai tuotteiden valmistamiseen. Kysy jakson ajoituksista, majoituksista ja mahdollisista työpalkkioista jouko.kivimetsa@gmail.com.

Vuoden 2023 koulutus alkaa etänä huhtikuussa

Kysy lisää hortamaatilakoulutuksesta ja *hortakylähankkeista: jouko.kivimetsa@gmail.com, 040 5568880.

Lue kurssilaisten koulutuskokemuksista tästä.

Katso mitä mieltä Anna Velten oli koulutuksesta kesällä 2021